+4 (0729) 209 070 Contact

Presa imobiliara, Real Estate, Stiri

Familia Pogonaru a mai adus 8,6 mil. euro la Veranda Mall

Familia omului de afaceri Florin Pogonaru a majorat cu circa 8,6 mil. euro capitalul social al firmei Veranda Obor, prin intermediul căreia dezvoltă un mall în spatele pieţei Obor.

Noua infuzie financiară a mărit capitalul dezvoltatorului imobiliar la 46,2 mil. euro, din care circa 69% reprezintă valoarea terenului de 4,5 hectare pe care se construieşte centrul comercial şi pe care a funcţionat anterior fabrica de mase plastice Prodplast.

Suma reprezintă circa 77% din valoarea de investiţie a proiectului Veranda Mall, estimată de familia Pogonaru la circa 60 mil. euro. Diferenţa de bani va fi acoperită printr-un credit. La finalul anului trecut, compania a încheiat un acord cu Raiffeisen Bank, prin care banca s-a oferit să finanţeze proiectul din Obor cu o sumă de maxim 28,5 mil. euro.

Construcţia mallului Veranda a fost demarată încă de anul trecut şi urmează a fi finalizată anul acesta. Centrul comercial va avea o suprafaţă de circa 28.000 mp, încadrându-se în rândul proiectelor de talie medie, care deservesc o zonă mai restrânsă.

Mallul este închiriat în proporţie de 70% de Carrefour, H&M, CCC şi Deichman.

Familia Pogonaru ocupă locul 173 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 30-32 mil. euro.

Sursa: capital.ro

There are no responses so far. Be the first to leave one →